Introduktion till webbplatsen

En hemsida om de bästa triathlon- och maratonloppen i Sverige

De är många, långa och utmanande, men också stärkande och roliga – vi pratar om det stora utbudet av lopp, med eller utan tävlingsinslag, i Sverige. De finns året runt, men självklart med stort fokus på de härliga sommarmånaderna när vi har ljuset, grönskan och vattnet är badbart. Vi har försökt att samla de flesta av loppen i Sverige som går under träning, tävling och nöje. Stora utmaningar som triathlon och maraton, men även de mindre löploppen som det klassiska Göteborgsvarvet och Tjejmilen i Stockholm. Välkomna in till oss för att inspireras till ett aktivt liv.

  • Allt du behöver veta om maraton och triathlon i hela Sverige
  • Information om bland annat Göteborgsvarvet och Tjejmilen

Att springa

För många av oss har träning blivit en livsstil och ett måste för att må bra. Vissa har rört sig och tränat fysiskt i hela sitt liv, medan andra har hittat nya rutiner för att må bra senare i livet. Oavsett vilket så är ni alla välkomna till vår inspirerande sida för lopp i Sverige. Maratonlopp, triathlonlopp och ett och annat ultralopp kan du läsa om här. Vi ska försöka guida dig till träningsupplägg inför loppet, ge tips på utrustning och prata med människor som sprungit, cyklat och simmat sig igenom de lopp du kan läsa om.

För många har ett eller två lopp per år blivit en rutin, en rutin för att hålla igång vinterträningen eller något att anmäla sig till tillsammans med kamraterna för att få draghjälp. Några anmäler sig till ett helt nytt lopp för att helt enkelt utmana sig lite extra. Idag är det vanligt att träna gemensamt på jobbet för att må bra och sedan avsluta säsongen med en gemensam utmaning; stafett eller individuellt. Det viktiga är inte hur långt loppet är eller hur smutsig du blir – det handlar om att delta, träna och ha roligt.

Är det roligt att träna inför ett maraton?

Denna fråga kommer vi att ta upp med de personer vi träffar i och omkring loppen. Är det verkligen roligt eller är det ett ont måste? Vi pratar med de som kan de fysiska händelserna i kroppen och vad det innebär för psyket, orken och prestationen. När blir utmaningen för stor och hur hanterar man skador? Att träna inför ett maraton kräver noggrannhet, kunskap och rätt utrustning. Balansen mellan vila och prestation ger kroppen återhämtning och chans att bygga upp sig. Vi kommer säkert att överraska några av er och utmana era förutfattade meningar om att träna hårt och effektivt.

Är triathlon något för dig? Den frågan ställer sig många när de ser cyklister, löpare och simmare som tar sig an en utmaning. Visst är det en utmaning att simma i sjö eller hav och det krävs kunskap och mod att ta sig an den. Vi besöker en av öarna på Västkusten som arrangerar ett av Sveriges största triathlonlopp där arrangörerna verkligen har lyckats att locka deltagare på alla nivåer, eliten och publiken. Här finns de som har kombinerat de tre sporterna under flera år, men hur hinner man träna i tre sporter? Hur lyckas Lisa Nordén med det?

Ultra – är det för vanligt folk?

Är Ultra till för alla? Nej, måste svaret vara där, men alla kan klara ett ultralopp om man är väl förberedd. Vilka lopp finns det i Sverige? Vi kommer att referera till och skriva om några av de mest utmanande loppen och fundera på vad som får deltagarna att ta sig an utmaningen. Möt några av personerna bakom startlistan på ett Ultralopp, läs om arrangemanget hur man får det att fungera för dessa hängivna löpare. Häng helt enkelt med oss och bli inspirerad till att delta i ett lopp någonstans i vårt avlånga land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *