Loppen i Sverige

Tjejmilen 21K

21 098 meter, det är ett halvt maraton det. I Sveriges huvudstad arrangerar Tjejmilen sedan länge sitt otroligt populära lopp Tjejmilen, ett millopp bara för flickor, tjejer och kvinnor. Nu har turen kommit till tjejerna att utmana sig på den dubbla sträckan, Tjejmilen 21K. Loppet ligger på våren och är en av årets tidigaste utmaningar i april. Här gäller det att hålla igång med vinterträningen ordentligt för att ta sig an ett halvmaraton. Loppet kan vara en bra avstämning av din träningsnivå om du tänker starta i Stockholm Maraton senare under våren.

  • Halvmaraton på fina Djurgården i Stockholm
  • Bara tjejer springer, precis som på Tjejmilen
  • Spring själv eller dela loppet med en väninna, syster eller arbetskamrat.

När Tjejmilen 21K blev till

Med succén efter alla år med Tjejmilen så valde arrangörerna att spinna vidare på konceptet och förlänga den vackra banan på djurgården i Stockholm till 21 098 meter, det klassiska måttet på en halvmara. Här är bara tjejer välkomna och tillsammans skapas det coolaste loppet och en stor utmaning bara för tjejer, Tjejmilen 21K. En av de stora nyheterna och roliga möjligheterna är att du kan dela ditt lopp med en vän, syster eller arbetskamrat i Duoklassen. Här har vi valt att lägga två olika slingor, den ena är cirka 12 km och den andra cirka 9 km lång.

Duoklassen kan vara en bra introduktion för dig som har svårt att hålla igång vinterträningen och behöver någon att träna och springa med. På startdagen kan ni bestämma vem som har starkast ben för dagen och väljer att ta sig an den lite längre turen. Som vanligt går banan på det vackra Djurgården i Stockholm och vid fint väder är det en ren njutning att springa runt på området. Tjejmilens koncept att träna, springa och njuta i glada vänners lag slår igenom även på Tjejmilen 21K. Springa, svettas och ta sig i mål för att njuta av ett glas bubbel.

Tjejmilens goa inställning

Stämningen på Tjejmilens lopp är så viktig och vi tycker att de lyckas år efter år. Alla är välkomna att springa tillsammans, snabba löpare gör upp om medaljer medan några går och springer runt banan med bästa vännen. Vilket du väljer spelar ingen roll, alla är där och har roligt tillsammans. Publiken är där och nästan lyfter fram löparna runt banan. Tjejmilen 21K har haft 2 starter, den första 2018 och nu 2019 och över 3 000 löpare var anmälda till loppet. Knappt 2 500 deltog i halvmaran eller Duoklassen och vid målgång börjar festen.

Festen och den delade glädjen går inte att ta miste på. Istället för en medalj får deltagarna ett fint smycke, det finns bubbel i glasen, snittar på bordet och musiken dånar ur högtalarna. Här samlar de kraft och snacket om banans svårigheter och värsta backen studsar mellan deltagarna. Många har valt att ge ett bidrag till en insamling i verklig Girl Power-anda, att springa för en viktig sak. Varje år har Tjejmilen en samarbetspartner och förmånstagare och under året som har gått var det Plan International. Med en förhöjd startavgift på 50 kronor fanns möjligheten att springa för en god sak.

Springa för en god sak

Plan Internationals tema för insamlingen var att jobba för ett jämställt liv för alla tjejer, rätt till utbildning och skolgång. De jobbar för att bryta de normer och traditioner som får tjejers utveckling att stanna av. För oss är det en självklarhet och i sann Tjejmilen-anda att ta på oss den rosa nummerlappen och stolt vara med i projektet. Oavsett om du väljer vanliga Tjejmilen, Tjejmilen 21K eller Duoklassen så är det alltid en upplevelse att springa i huvudstadens grönskande miljö. Ta chansen att bli en del av det du med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *